Over Good Wood Work

[smartslider3 slider=”4″]

Welkom op de pagina van Good Wood Work.
Op deze pagina vind je informatie over de verschillende houtprojecten en workshops die ik aanbied waaronder

• Maken van houten gedenkborden en grafmonumenten
• Maken van houten naam- en gevelborden in opdracht
• Verkoop van houten schalen en kommen
• Workshop Houten lepelsnijden
• Maken van houten krukjes, tafeltjes en kleine houtprojecten zoals talharpa’s (Scandinavisch muziekinstrument)

Over Sander Eggen-Good Wood Work
Van oorsprong ben ik opgeleid als uitvoerend musicus, gitaardocent en aansluitend heb ik nog de opleiding gevolgd tot muziektherapeut. Omdat ik ook graag buiten ben en mijn handen uit de mouwen steek, ben ik me gaan toeleggen op het bewerken van hout. Ik verdiep me graag in de natuur en de natuurlijke kringloop van met namen hout en bomen. Hiernaast ben ik nog steeds actief als gitaardocent en speel ik in diverse formaties.

Ik werk alleen met inlands hout wat lokaal wordt gewonnen, verzaagd en wind gedroogd. Het meeste hout is afkomstig van Knoest in Afferden. Een inspirerende plek met veel hout en natuur.
Voor het snijden van houten lepels en spatels gebruik ik vers hout als berk, els, linde, beuk. Dit hout vind ik ook vaak in snoeihout wat ik red van de versnipperaar of krijg van bevriende hoveniers en boomwerkers. Op deze manier krijgt het hout een langer leven. Het opbranden in een vuur of versnipperen voor een biomassacentrale is voor mij het laatste stadium. In Engeland is een levendige traditie van ‘greenwood working’. Ik vind het inspirerend om de natuurlijke vorm van het hout en de boom zoveel mogelijk in het werkstuk te laten terugkomen en zo de hele boom te gebruiken. De snippers die ik over houd en de stukken die bij mij afval zijn gebruik ik vaak in de tuin om het bodemleven te voeden.